Tészta: 4 tojás, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, 1 tasak vaníliás cukor, 6 dkg mandula , 5 dkg vaj só
Krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 1/2 liter tej, 1 csomag színtelen zselatin, 2 dl tejszín rum/mandula aroma Díszítéshez: 35 dkg piros marcipán, 5 dkg zöld marcipán, 1 tojásfehérje porcukor, citromsárga ételfesték, lekvár Elkészítés:Tészta:
A 4 tojást, a kevés sót és a 15 dkg cukrot elektromos habverővel keverjük el.
Amikor a habverőt felemelve a tálba visszafolyó tojáskrém a felszínen marad, abbahagyhatjuk a műveletet.
Dolgozzuk hozzá apránként az átszitált lisztet és a vaníliás cukrot.
A darált mandulát dolgozzuk a masszához.
Ha elkevertük adjuk hozzá a lehűlt olvasztott vajat.
22-24 cm-es tortaformában süssük kb. 35 percig 3-4-es fokozaton. Krém:
A zselatint a csomagolásán írtak szerint beáztatjuk.
A vanília ízű pudingporból a tejjel és cukorral a csomagolásán írtak szerint pudingot főzünk.
A zselatint a még forró pudingba keverjük, majd megvárjuk, míg kihűl a krém.
Mikor kihűlt beleforgatjuk a felvert tejszínt.
Rum/mandula aromával ízesítjük. Összeállítás, díszítés:
Vágjuk le a tészta széleit, egyik végét kerekdedre, a másikat csúcsosra formázva.
Ezután vágjuk 2 lapba.
Az alsó lapra simítsuk rá a krémet. Helyezzük rá a tetetejét, azt kenjük be egy kis lekvárral, hogy jobban ragadjon a marcipán.
A piros marcipánt nyújtsuk vékonyra, majd vonjuk be vele az egész tésztát.
Vágjuk le éles késsel a marcipán széleit, a sütemény alá simítva a túlnyúló részeket.
Vágjunk ki kartonpapírból az eperlevelet (a képtárban található egy sablon), majd ennek segítségével vágjuk ki a zöld marcipánból a levelet és helyezzük a torta kerek felére.
A tojásfehérjét porcukorral keverjük el, majd színezzük citromsárgára.
Nyomjunk eper magra emlékeztető pöttyöket a torta tetejére. (Én fogpiszkálóval kentem fel egyenként a csíkokat.
A 4 tojást, a kevés sót és a 15 dkg cukrot elektromos habverővel keverjük el.
Amikor a habverőt felemelve a tálba visszafolyó tojáskrém a felszínen marad, abbahagyhatjuk a műveletet.
Dolgozzuk hozzá apránként az átszitált lisztet és a vaníliás cukrot.
A darált mandulát dolgozzuk a masszához.
Ha elkevertük adjuk hozzá a lehűlt olvasztott vajat.
22-24 cm-es tortaformában süssük kb. 35 percig 3-4-es fokozaton. Krém:
A zselatint a csomagolásán írtak szerint beáztatjuk.
A vanília ízű pudingporból a tejjel és cukorral a csomagolásán írtak szerint pudingot főzünk.
A zselatint a még forró pudingba keverjük, majd megvárjuk, míg kihűl a krém.
Mikor kihűlt beleforgatjuk a felvert tejszínt.
Rum/mandula aromával ízesítjük. Összeállítás, díszítés:
Vágjuk le a tészta széleit, egyik végét kerekdedre, a másikat csúcsosra formázva.
Ezután vágjuk 2 lapba.
Az alsó lapra simítsuk rá a krémet. Helyezzük rá a tetetejét, azt kenjük be egy kis lekvárral, hogy jobban ragadjon a marcipán.
A piros marcipánt nyújtsuk vékonyra, majd vonjuk be vele az egész tésztát.
Vágjuk le éles késsel a marcipán széleit, a sütemény alá simítva a túlnyúló részeket.
Vágjunk ki kartonpapírból az eperlevelet (a képtárban található egy sablon), majd ennek segítségével vágjuk ki a zöld marcipánból a levelet és helyezzük a torta kerek felére.
A tojásfehérjét porcukorral keverjük el, majd színezzük citromsárgára.
Nyomjunk eper magra emlékeztető pöttyöket a torta tetejére. (Én fogpiszkálóval kentem fel egyenként a csíkokat.