Nagyon szeretjük a kakaós csigát, de nem szerettünk volna élesztős, kelt tésztás változatot készíteni. Alternatív megoldásnak találtam ki ezt a verziót.
Hozzávalók
- Tésztához: 700 g cukkini, 3 db tojás, 200 g zabpehely (darált) , édesítőszer (Süssina 6-8db)
- Töltelékbe: 50 g eritrit (ízlés szerint), 40 g holland kakaópor (vagy karobpor vagy fahéj)
- Tetejére: 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
Elkészítés
-
Tészta
A cukkinit lereszeljük, és belekeverjük a felvert tojást, az édesítőszert majd a darált zabpelyhet.
Sütőpapírral kibélelt, kókuszzsírral vékonyan kikent tepsibe öntjük a masszát. 180 fokon kb. 15-20 percit sütjük, majd átfordítjuk, és így is sütjük még kb. 10 percet. Ekkor kivesszük, és 5-10 percig hűlni hagyjuk.
Töltelék
A kakaóport és az eritritet összekeverjük, és a tészta tetejére szórjuk (egy kicsit félre szoktam tenni a tetejére). A tésztát feltekerjük, és kb. 5-6 cm-es szeletekre vágjuk. A kis csigákat visszarakjuk a tepsibe, a tetejére szórjuk a maradék kakaóval elkevert vaníliás cukrot, és még kb. 20-25 percig sütjük.