Élvezd az életet, kóstold meg ...... a boldogságot (Jamie Oliver)

SWEETIE SMILE

SWEETIE SMILE

Feketeerdő torta

2019. március 30. - seamus

Hozzávalók (20 cm-es tortaformához)

Piskóta: 3 db tojás, 2 ek. zabpehely (darálva), 1 ek. kakaópor, 6 db Süssina, csipet só, késhegynyi szódabikarbóna

Krém: 2 dl tej, 150 ml víz, 2 ek. tejszínes pudingpor, 7 db Süssina, 1 ek kakaópor, rumaroma

Meggyzselé: 150 g fagyasztott meggy, 1 dl víz, 1 ek. pudingpor, 2 db Süssina

Díszítés: meggy

 

Piskóta: A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük az édesítővel, majd beleforgatjuk a fehérjehabot, és a kakaóporral, szódabikarbónával elkevert darált zabpelyhet.

Sütőpapírral kibéleljük a formát, beleöntjük a masszát és 180 fokon kb. 15 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

 

A meggyből pár darabot elteszünk a díszítéshez. A többi meggyet feldaraboljuk és beletesszük a vízbe, és belekeverjük a pudingport, az édesítőt és sűrűre főzzük.

A tejet és a vizet összekeverjük majd elfelezzük. Az egyik felét a pudingpor felével és az édesítő felével sűrűre főzzük, és rumaromával ízesítjük. A másik felét a pudingpor és az édesítő felével és 1 ek. kakaóporral szintén sűrűre főzzük.

A kihűlt piskótát ketté vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a meggyzselével. Ha megszilárdult rákenjük a kakaós pudingkrémet. A felső lapot megkenjük a rumos tejszínes krémmel, rátesszük a lecsöpögtetett, félbevágott meggy darabokat. Majd a két lapot egymásra helyezzük.

 

Tápérték 100 grammban: 79 kalória, 4 g fehérje, 8 g szénhidrát, 3 g zsír

A bejegyzés trackback címe:

https://sweetiesmile.blog.hu/api/trackback/id/tr3314727897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása