Élvezd az életet, kóstold meg ...... a boldogságot (Jamie Oliver)

SWEETIE SMILE

SWEETIE SMILE

Mogyorótorta

2015. augusztus 30. - seamus
Öcsém születésnapjára készült ez a sütemény. Kicsit időigényes, de nagyon finom torta.
 
Hozzávalók:
A torta aljához és tetejéhez:
200 g mogyoró
2 tk. kristálycukor
6 tojásfehérje
200 g porcukor
200 g keményítő
 
A tésztához:
30 dkg vaj
30 dkg kristálycukor
6 tojás
20 dkg liszt
20 dkg burgonyakeményítő
10 dkg pörkölt mogyoró
 
A krémhez:
30 dkg vaj
30 dkg porcukor
10 dkg pörkölt mogyoró

A torta aljának és tetejének elkészítése:
  • A mogyorót egy teáskanálnyi cukorral együtt a mixerbe daráljuk finomra
  • A fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá
  • Keverjük a habba egymás után a porcukrot, a darált mogyorót és a keményítőt
  • Vegyük ki a sütőlemezt a sütőből és borítsuk sütőpapírral. Egy ceruzával rajzoljuk körbe a papíron a tortaformát, pontosan követve annak falát. Jelöljük ki ezzel a módszerrel két 24-25 cm átmérőjű kört
  • Gyújtsuk be a sütőt. (Gázsütőt 140 fokra, elektromosat 160 fokra.)
  • Tegyük át kanállal a fehérjéből készített keveréket a normál fejjel ellátott habzsákba, és töltsük ki vele a sütőpapírra rajzolt köröket, körkörösen mozgatva a habzsákot, önmagába visszakanyarodó spirált formázva.
  • Süssük 45 peric meleg sütőben. Ha megsűlt vegyük ki a sütőből és válasszuk le óvatosan a papírról a korongokat, hogy azok ne törjenek szét. Hagyjuk kihűlni.
 
A  tészta elkészítése:
  • Állítsuk 10 fokkal magasabb hőmérsékletre a sütőt.
  • Egy tálban dolgozzuk kézi habverővel lágy krémmé a megpuhult vajat és a cukrot
  • Ehhez keverjük hozzá a tojások sárgáit, a lisztet, a keményítőt és a mixerben finomra darált mogyorót, továbbra is a habverő segítségével
  • A fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd dolgozzuk az előző masszához
  • Sütőpapírral bélelt formába töltsük bele a masszát
  • 20 percig süssük az előmelegített sütőben
 
A krém elkészítése:
  • Keverjük el alaposan a megpuhult vajat és 24 db porcukrot, hogy lágy krémet kapjunk.
  • Ezután keverjük a krémbe kanállal a finomra darált mogyorót
 
A torta összeállítása:
  • A torta alját a sütőrácson hagyva vonjuk be mogyorókrémmel.
  • Erre helyezzük rá a tésztakorongot, amelyet szintén kenjünk meg krémmel.
  • A krémből tegyünk félre két evőkanálnyit.
  • Ezt követően óvatosan rakjuk át a süteményt egy tálra, és fedjük le a harmadik koronggal.
  • Végül vonjuk be a tortát a félretett krémmel, a tetejét pedig szórjuk meg porcukorral.
 

386928_504270272955518_1211700895_n.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sweetiesmile.blog.hu/api/trackback/id/tr477745186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása