Bagoly torta
Férjem unokaöccsének készítettem ezt a tortát ballagására. A cukrászdás Domino szelet volt akkor a kedvence, és olyan tortát kért. A puncstortát vettem alapul, csak csokit és kakaóport is tettem a töltelékbe. Hozzávalók:Tésztához: 8 tojás, 8 ek. víz, 16 ek. porcukor, 16 ek. lisztTöltelékhez: 30 dkg babapiskóta, 10 dkg étcsoki, 7 dkg kakaó, ízlés szerint: vaníliás cukor, porcukor, kristálycukor, baracklekvár, rumaroma, tej, csoki (én pár kocka fehéret, és tejcsokit tettem bele)Díszítés: marcipánmasza Elkészítés:Tojás sárgáját vízzel és a cukorral habosra keverem.Hozzáadom a lisztet, majd beleforgatom a felvert tojásfehérjét.A töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk. A masszát két részletben megsütöttem. Két különböző méretű tálat körbevágtam a piskótákon. A tálakat kibéleltem alufóliával és kiraktam a piskóta maradékokkal. Majd beletettem a tölteléket, majd a tetejére a két kivágott karikát tettem.Kicsit betettem a hűtőbe, majd mindkét tálból kiborítottam a tésztát, és marcipánnal bevontam. (Megjegyzés: A babapiskótát, az étcsokit és a kakaót kimértem, a többit ízlés szerint adagoltam bele.)